Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο, αμέσως μετά την εκλογή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νομού Λέσβου και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.
Το πλήρες κείμενο του τηλεγραφήματος του κ. Σηφουνάκη προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο έχει ως εξής :
«Μακαριότατε,
Δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια  για την πανάξια εκλογή σας ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όλοι οι  Έλληνες, όπως και ο απανταχού της γης ορθόδοξος ελληνισμός, προσβλέπουν στην εμπνευσμένη, σεμνή και πεφωτισμένη σας προσωπικότητα και εύχονται ολόψυχα να οδηγήσετε την Εκκλησία μας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, οριστικά απαλλαγμένη από κοσμικούς ανταγωνισμούς, αταλάντευτα προσανατολισμένη στους πνευματικούς δρόμους της ταπεινότητας, της συγνώμης και της αλήθειας και σταθερά αλληλέγγυα στο πλευρό της Μητέρας Εκκλησίας και του δοκιμαζόμενου Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Έχοντας ζήσει τη χαρά της γνωριμίας μαζί σας και έχοντας ανταλλάξει σκέψεις και ανησυχίες με τη Μακαριότητά σας, εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα δικαιώσετε την προσμονή και τις ευχές των Ελλήνων που συνοδεύουν σήμερα την πανηγυρική ανάδειξή σας στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών».